25 Kasım 2020 Çarşamba

MUALLİMLERE / ÖĞRETMENLERE SELAM OLSUN

 

Muallim: Öğreten, talim eden, eğitici kimse…

İlmi taşıyan, ilmi aktaran, ilmi aşılayan manasına gelir muallim.

Öğretmen / muallim, sadece sağlam bilgilerle mücehhez olan değil, aynı zamanda bir ahlak abidesi olmak mecburiyetindedir.

Ahlak ise İnsanın doğuştan getirdiği veya sonradan kazandığı iyi tutum ve davranışların tümüdür. Öğretmen/muallim bu özellikleri insanlarda açığa çıkaran, yeni özellikler kazandıran, donatan ve talep edenleri(talebe) İyi-güzel olan bir yola sevk eden kişidir.

Okul / Öğretmen bir milletin en önemli kurum ve kişileridir. Çünkü tüm meslek gruplarına mensup olanları öğretmen/muallim yetiştirir.

Bu sorumluluk duygusuna sahip olmak esasında sadece muallimlerin değil, aynı zamanda tüm anne babaların da görevidir. Genç dimağları Ülkemize, İslam’a ve tüm insanlığa faydalı şekilde yetiştirmek topyekûn bir görev olarak telakki edilmelidir. Ancak en önemli görev onlara emanet edilen gençleri doğrudan yetiştiren öğretmenlerindir.

İradesini ve aklını özgürce kullanabilen, bilgiyi üretip meşru dairede kullanan; hakaret ve şiddete başvurmadan düşüncelerini dile getiren; mevki, makam, şöhret için gücün karşısında eğilmeden dik durabilen Öğretmenlere / Muallimlere Selam Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder