23 Kasım 2020 Pazartesi

ÖĞRETMENLER GÜNÜ

 Değerli öğretmen arkadaşlarım,  Hayata gözlerimizi açtığımızda ilk olarak ailemiz yanımızda olur. Ardından eğitim hayatımız başlar ve öğretmenimiz ile tanışırız, uzun yıllar süren eğitim süreci başlar. Her yıl 24 Kasım'da kutlanan öğretmenler günü, bu yıl covid - 19 tedbirleri dikkate alınarak çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Ülkemizde öğretmenler günü olarak 24 Kasım’ın seçilmesi elbette ki tesadüf değildir. Atatürk’ün Millet Mekteplerini açtığı ve başöğretmenliği kabul ettiği tarih 24 Kasım 1928’dir. Bu önemi sebebiyle 1981 yılından bu yana 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

Değerli öğretmen arkadaşlarım,

Bir öğrencinin her anlamda iyi yetişmesi yıllar alan bir çabanın ve emeğin sonucudur. Güzel ahlakı, sevgiyi, saygıyı, doğruluğu, iyiliği, barışı ve bütün güzel şeyleri bir öğrencinin davranışlarına yansıtması yıllar süren bir çabanın sonucudur. Hiçbir başarı kolay elde edilmez. Çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmenin, onları en güzel şekilde geleceğe hazırlamanın mücadelesinden asla taviz vermemeliyiz. Onlar bize milletimizin emanetleridirler. Her bir öğrencinin gelecekte değişik görev ve yetkilerde olacağını, değişik iş alanlarında çalışarak milletimize ve devletimize karşı sorumluluklarını yerine getirmeye çalışacağını düşünürsek, gelecekteki izlerimizin temeli bugünden atıldığını anlarız.

 Değerli öğretmen arkadaşlarım,

 Geçmişle gelecek arasına bir köprü vardır ve bu köprü öğretmenler sayesinde kurulur. Kadim medeniyetimizin, tarih ve kültür mirasımızın geleceğe taşınması biz öğretmenlerin azim ve kararlılığı sayesinde olacaktır. Medeniyetimizin tarih imbiğinden asırlarca damıtarak biriktirdiği maddi ve manevi değerlerimiz, biz, adanmış öğretmenler tarafından geleceğimizin teminatı olan sevgili gençlerimize en güzel şekil öğretilecek ve onların geleceği en iyi şekilde şekillendirmelerine yardımcı olacağı kanısındayım. Bu milletin değerleri yine bu milletin evlatları tarafından en iyi şekilde temsil edilecektir. Mazisinden güç alarak yetişen ve geleceği aydınlık bir neslin, insanlığa faydası dokunacak en işleri yapacağından hiç şüphem yoktur.

Değerli öğretmen arkadaşlarım,

Bir harf yükü bir dağ yükü gibidir. Bir harf için kırk yıl köle olunuyorsa elbette ki bir harfin yükü bir dağa eşdeğerdir. Harfte sembolleşen ilimdir, irfandır, erdemdir. Medeniyet de işte bu harfte gizlidir. Medeniyetin bütün yükü bir harfin omuzlarındaysa yine medeniyet bu harfi taşıyanların sırtındadır. O yüzden, sırtımızdaki yük sandığınızdan çok daha ağırdır.

Azimle, çabayla, sevgiyle, ilgiyle, bilgiyle, irfanla, kültürle insan yetiştiren, tüm zorluklar arasında iyi ki öğretmenim diyen onurlu öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, sizlerle bu onurlu mesleği icra etmekten onur duyuyorum.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder