15 Temmuz 2024 Pazartesi

BEDİR, MALAZGİRT VE ÇANAKKALE RUHU TECELLİ ETTİ... (15 Temmuz Anma Konuşması)

 

Milletimizin 15 Temmuz’da yazdığı destan, sadece bir darbe teşebbüsünü bastırma hikâyesi değildir. O gece milletimizin vatanı, bayrağı, istikbâli ve istiklâli için 624 Bedir'deki, 1071’de Malazgirt’teki, 1453’te İstanbul’un Fethi’ndeki, 1915’te Çanakkale’deki iradesi tekrar tecelli etmiştir.

Kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla tam bir seferberlik ruhu içinde omuz omuza kahramanca mücadele eden aziz milletimiz, 252 evladını şehit verme pahasına büyük bir zafere imza attı. Darbe ve işgal girişimini püskürttüğümüz bu şanlı zafer, aynı zamanda tüm dünyaya bağımsızlığımızı, milli iradenin hâkimiyetini ve demokrasinin haysiyetini korumak için neler yapabileceğimizi gösteren çok önemli bir ders ve mesaj oldu.

Milletin, namuslarına emanet ettiği silahı, tankı, uçağı millete doğrultan FETÖ’cüler, o gece karşılarında bir kez daha halkımızı, güvenlik güçlerimizi ve tüm kurumlarıyla devletimizi buldu. Hainlere karşı iman dolu göğsünü siper eden vatandaşlarımızın kahramanlıklarını anlatacak her cümle, her yazı, her hitap eksik kalır.

Ölümü öldürenler, gerektiğinde çıplak elleriyle tanklara meydan okuyanlar var olduğu sürece, Allah’ın izniyle ezanımız susmayacak, bayrağımız inmeyecek, istiklalimize ve istikbalimize kastedenler hedeflerine ulaşamayacaktır.

"Biz, şehitlerinin yaşadığına inanan ve şehitleriyle yaşayan bir milletiz"

Bu toprakların üstünde olandan çok daha fazlasının toprağın altında yattığına inanıyor, şehitlerimizin uğruna hayatlarını feda ettiği değerlere sahip çıkmak nasıl görevimizse, onların canlarına kastedenleri de unutmuyoruz.

Değerli Meslektaşlarım, Sevgili Öğrenciler, Saygıdeğer Katılımcılar…

 

Bugün burada, milletimizin tarihindeki en karanlık günlerden birini, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünü anmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Bu anlamlı günde, demokrasimize, milli iradeye ve vatanımıza sahip çıkan aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyoruz.

15 Temmuz 2016 gecesi, milletimizin iradesine ve demokrasimize karşı gerçekleştirilen hain darbe girişimi, milletimizin cesareti, kararlılığı ve birlik ruhu sayesinde bertaraf edilmiştir.

O gece, genç yaşlı, kadın erkek demeden milyonlarca vatandaşımız, ellerinde bayraklarıyla meydanlara akın ederek demokrasisine sahip çıkmış, vatanına ve geleceğine sahip çıkmıştır.

Bu destansı direnişin kahramanları, milletimizin asil evlatlarıdır. Onlar, vatanseverlikleri ve fedakarlıklarıyla tarihe altın harflerle yazılmıştır. Şehitlerimizin ve gazilerimizin gösterdiği bu cesaret ve kararlılık, gelecek nesillerimize ilham kaynağı olmaya devam edecektir.

15 Temmuz, yalnızca bir direnişin değil, aynı zamanda bir dirilişin, milli iradenin zaferidir. Milletimizin birliği ve beraberliği sayesinde, ülkemiz bu hain girişimden daha da güçlenerek çıkmıştır. Bugün burada, demokrasimize ve bağımsızlığımıza olan inancımızı bir kez daha vurgulamak için toplandık.

Kıymetli Meslektaşlarım,

Unutulmamalıdır ki, bağımsızlık ve demokrasi uğruna verilen bu mücadele, sadece bir günün değil, her günün sorumluluğudur. Şehitlerimizin emanetine sahip çıkmak, ülkemizi daha da ileriye taşımak, bizlerin en büyük görevidir. Bu bilinçle, demokrasimizi korumak ve geliştirmek için her zaman hazır olmalıyız.

15 Temmuz’un yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Rabbim, bir daha milletimize böyle acılar yaşatmasın.

Bu anlamlı gün vesilesiyle, birlik ve beraberliğimizi bir kez daha pekiştirmek, kardeşliğimizi güçlendirmek adına buradayız. Hepinize katılımınız için teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder