23 Şubat 2018 Cuma

ABDURRAHİM KARAKOÇ’UN HASTALIĞI VE EBEDİ HAYATA İNTİKALİ

ABDURRAHİM KARAKOÇ’UN HASTALIĞI VE EBEDİ HAYATA İNTİKALİ
20. ve 21. yüzyıl Türk edebiyatının önde gelen şairlerinden Abdürrahim Karakoç, akciğer enfeksiyonu tedavisi gördüğü Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde 7 Haziran 2012 Perşembe günü solunum yetmezliği sonucu son nefesini verdi. Cenazesi, 8 Haziran 2012 Cuma günü Ankara Kocatepe Camisi'nde kılınan Cuma ve cenaze namazlarının ardından Bağlum Mezarlığı'nda Şeyh Abdülhakim Arvâsi (1865-1943) Türbesi'nin yanında toprağa verildi. Cenaze namazını, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez kıldırdı.
Göçünü Mihriban yetim kaldı başlığıyla duyurdu gazeteler. Şairin ardından daha büyük harflerle yazıldı Mihriban. Aşk kağıda yazılmıyordu hani! Abdurrahim Karakoç’ta diğer şairler gibi bütün yazdıkları bir yana sevgiliye dair mısralarıyla hatırlanacak.

Abdurrahim Karakoç, vefatıyla hepimizi derin hüzünlere sürükledi. Ama elden bir şey gelmiyor. Çünkü fani olan her insanın tadacağı bir hadisedir ölüm. Ne var ki, milletinin gönül tahtına kurulan büyük sanatkârlar, âlimler, şairler ölmüyor. Mehmed Âkif'in, Yahya Kemal'in, Necip Fazıl'ın, Sâmiha Ayverdi'nin ve Nurettin Topçu'nun ölmeyişi gibi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder